četrtek, 7. april 2016

Karina četrta ura v pasji mali šoli

Danes sva imeli že 4. uro pasje male šole. Po zadnji uri me je bilo kar malo strah, kako se bo obnašala. Nazadnje je bila popolnoma podivjano bitje in je ščipala, skakala in lajala, kot kakšen obseden vragec. Tudi svojih igrač ni porajtala, tako da so bile minute za igranje izgubljene minute.

Danes se je moj strah sprva zdej popolnoma neutemeljen. Kuža je bil miren, pred uro se je igrala s pubertetnico nemčko ovčarko, mirno in brez beganja in vlečenja je šla z menoj na vadišče.
Pozornost je imela fantastično, vajo "okoli" je hipoma osvojila tudi v nasprotno smer, kakor je vajena in "poleg" nama je šlo odlično. Nove igračke so odigrale super vlogo in res jih je lovila, te njeno plišaste povožene svizce.Po pavzi, pa jo je najprej znerviral nek neznan pes, ki je namenoma motil pozornost, na poligonu za agility je nek drugi kuža lajal in nastala je cela panika. Ušesa nazaj in rep men tace. Poskusila sem jo toliko umiriti, da sva pokazali, kako lepo znava dat "tačko" in "petko", a je spet postala živčna, ko je zaslišala kanjo na bližnji smreki. Povoženi svizci niso bili zanimivi, pa tudi hoja ob nogi in "tačke" sta bili vaji, ki sva ju morali izpustiti. Se ju bova naučili doma, brez problema.

Zaključno druženje s kužki se je skoraj sprevrgel v konflikt, ampak smo kužate pravočasno potegnili narazen, še predno bi lahko imel kdo negativno izkušnjo.

Vsak dan je kaj novega na sporedu pri moji Kari in nikoli ne vem kaj, vedno me preseneti. Ampak na splošno nama gre v šoli odlično, vso naučeni snov res hitro pogrunta in vedno se veselim novih znanj.

Le kakšna bo peta tečajna ure?

Ni komentarjev: