sreda, 6. april 2016

Karin izlet na Slovensko obalo

Mlado pasjo pošast je treba seznanit z vsemi situacijami, s katerimi se bo ali pa je možno, da se bo srečala in tako sem Karo peljala na izlet na morje. 

Vožnjo in transporter prenaša odlično in lajanja, izsiljevanja, cviljenja in bevskanja že dolgo ni več, zato se se z lahkoto odločila, da si jo upam peljati tako daleč. 

Šli sva v Strunjan. Na drugačen zrak in novo neznano okolje sploh ni reagirala. Bilo je kot, da je tu bila že večkrat. Ampak najbolj nestrpno sem pričakovala njen odziv na morje in slano vodo. 


Samozavestno je zakorakala po kamniti obali do vode in jo najprej previdno ovohavala, potem pa kar zabredla do trebuha v hladno slanico. Ladijski bokobran je bil deležen nekaj laježa, ker nesramnež ni hotel priti do nje, da bi ga lahko povohala in verjetno tudi pogrizla. Tudi valove je pozdravila z laježem, navdušenim laježem. Kaj pa valovi vedo, kako strašna je Kara! 


Ker mladi kužki ne smejo preveč čofotat v hladni vodi, sva si privoščili posedanje s kavo, Kara pa je od prijaznega natakarja dobila kornet za poslastico. Kakšen pasji žur!


Pa nisva le sedeli in gledali mimoidoče, tudi midve sva se sprehodili, najprej po strunjanskih klifih, potem pa še manjši krogec po Izoli. Kužki, golobi, galebi... vse je bilo super zanimivo. 


Res da na daljše morske počitnice letos še ne bova šli, pa vseeno je dobro, da je spoznala morje in ugotovila, da se ga ne pije. Kak dan pa bova le preživeli pod kakšno palmo in se hladili v vodi. Skoraj 100% sem prepričala, da jo bo Kara oboževala. 

Ni komentarjev: