nedelja, 8. februar 2015

Gor, dol, mimo, okoli in čez Skerco v Logatcu - v drugo

Današnje dopoldne sem si spet rezervirala za nekaj kilometrov teka na smučeh. Ker je Logatec blizu in proge so solidno urejene, smo šli kar tja, čeprav sem se še včeraj malo spogledovala z idejo o Bohinju ali Ratečah. 

Dopoldne je bilo lepo sončno in ne preveč hladno. Termometer je sicer kazal -8°C, a občutek mraza je bil manjši zaradi sončka in tudi, ko sem začela migati, mi je hitro postalo toplo. Šli smo po isti poti kot včeraj in naneslo je praktično točno 10 kilometrov. 

Šlo mi je bistveno bolje kot včeraj in tudi počutila sem se bolje. Čeprav je bilo ljudi kar nekaj in je mestoma nastajala že kar gneča, je bilo prijetno in sila luštno. S klanci sem opravljala skoraj za šalo, spusti pa mi še vedno poženejo nekaj strahu v kosti. 

Zjutraj je bila proga še sveže zratrakirana, ampak se bojim, da jo bo v parih dneh pobralo. Kljub temu, da bodo jutra hladna, so dnevne temperature napovedane ravno tako visoke, da se bo proga talila. Že zdaj je na nekaj mestih vidna zemlja. Tako, da vsi tisti, ki bi radi tekali v Logatcu... akcija, nič čakat! 

Pa še nekej: srčki, ljubčki, dragi sprehajalci, PROSIM, NE SE SPREHAJAT PO NAREJENIH TEKAŠKIH PROGAH! Uničujete jih! 


Ni komentarjev: